1.Which is known as White Pagoda?
Ans: Jagannath temple,Puri,Odisha
2.Which is called Black Pagoda?
Ans: Konark Sun Temple,Puri ,Odisha
3.Which place is popularly known as "Shabara Shrikshetra"?
Ans: Shri Jagannath temple, Koraput, Odisha
4.Which place is popularly known as “Tulasi Kshetra“ in Odisha?
Ans: Kendrapara (Famous for Baldev jew Temple)
5.Which place is popularly known as “Sankha Kshetra“ in Odisha?
Ans: Puri
6.Which is the longest river dam in the world?
Ans: Hirakud Dam,Odisha
7.Which is the smallest district of Odisha by area?
Ans: Jagatsinghpur (Total area=1759 Squre Km)
8.Which is the largest district of Odisha by area?
Ans: Mayurbhanj (10418 Square Km)

No comments:
Post a Comment