Monday, 2 August 2021

Odisha General Knowledge

 

1.Which is known as White Pagoda?

Ans:  Jagannath  temple,Puri,Odisha



2.Which is called Black Pagoda?

    Ans: Konark Sun Temple,Puri ,Odisha



3.Which place is popularly known as "Shabara Shrikshetra"?
  
    Ans: Shri Jagannath temple, Koraput, Odisha



4.Which place is popularly known as “Tulasi Kshetra“ in Odisha?
  
    Ans: Kendrapara (Famous for Baldev jew Temple)




5.Which place is popularly known as “Sankha Kshetra“ in Odisha?
  
    Ans: Puri




6.Which is the longest river dam in the world?
  
    Ans: Hirakud Dam,Odisha



7.Which is the smallest district of Odisha by area?
  
    Ans: Jagatsinghpur (Total area=1759 Squre  Km)



8.Which is the largest district of Odisha by area?
  
    Ans: Mayurbhanj (10418 Square Km)



No comments:

Post a Comment